Magnetoterapie je doplňková metoda k léčebným postupům ve fyzioterapii zvířat.

Jak funguje magnetoterapie

Elektrický magnetoterapeutický přístroj vytváří pulzní magnetické pole. Nízkofrekvenční magnetické pulzní pole ovlivňuje biochemické a biofyzikální reakce v buňkách těla, zlepšuje průchodnost membrán, která je vlivem onemocnění oslabena. Působí také na centrální nervový systém a aktivuje imunitní systém.

Účinek magnetoterapie

Magnetoterapie zlepšuje prokrvení, rozšiřuje cévy, urychluje regeneraci buněk, posiluje kostní, vazivové a chrupavčité tkáně. Má protizánětlivý účinek, zmírňuje bolest, odstraňuje svalové napětí a urychluje proces hojení.

Indikace a kontraindikace pro využití magnetoterapie

Indikace:
Zlomeniny, otoky, záněty, zhmožděniny, popáleniny, poúrazové stavy, svalové bolesti, poranění periferních nervů, revmatoidní onemocnění, spondylóza.

Kontraindikace:
Březost, hárání, krvácivé stavy, onkologická onemocnění, kardiovaskulární onemocnění, akutní virová onemocnění, hyperfunkce štítné žlázy.

POZOR!!!
V blízkosti magnetoterapeutického přístoje by se neměli vyskytovat lidé s kardiovaskulárním onemocněním, lidé s kardiostimulátorem a těhotné ženy. Před zahájením magnetoterapie u vašeho zvířete nahlaste tuto skutečnost terapeutům!

Autor článku : Bc. Kateřina Šponarová  © 2016 VETCENTRUM Duchek s.r.o.
Poslední aktualizace 2/16

Zavolejte nám a domluvte si s recepcí termín Vaší návštěvy