NOVINKY A AKCE O NÁS - VETCENTRUM
DOMÁCÍ LÉKAŘ PORADNA LÉKAŘE ZAJÍMAVÉ PŘÍPADY PŘÍRODNÍ MEDICÍNA REHABILITACE PSŮ SEKCE DKK/DKL KREVNÍ BANKA

VETERINÁRNÍ PORADNA LÉKAŘE

Krevni testy psa
Petra Olmová
5.6.2008 
Dobrý den! Omlouvám se, že Vás ještě jednou otravuji. Jedná se o zvýšené jaterní enzymy u pejska z dotazu dne 28.5. Doplňuji o výsledky laboratoře: glc-5,0 (fyziolog.3,1-6,7) urea-8,9 (3,3-8,3) kreat-63,2 (35-110) ALT-4,18 (0,1-1,0) ALP-3,15 (0,1-4) ERY-5,5 (5,5-8,5) LEU 12,8 (6-17) Fyziologické hodnoty jsem našla v Nemoci psa a kočky, nevim, jestli platí. Na jaké onemocnění by tento nález mohl ukazovat(játra,srdce,kosti..)? Zejmena vysoká hodnota ALT. Je potřeba nějaká omezení pro pejska? Mockrát děkuji. P.Olmová  
zobraz podrobnosti

 
Odpověď na dotaz
MVDr.Silvie Ševčíková
7.6.2008 
Za daných okolností bych ještě z krve doměřila hladinu bilirubinu. Pokud bude ve fysiologickém rozmezí, pravděpodobně se nejedná o závažné onemocnění jater. Jaterní enzymy se zvyšují v různých situácích, čili jejich hodnoty je nutno vztahovat k aktuánímu klinickému stavu. Jako podporu jater je možno doporučit přípravek Legaphyton tbl, který obsahje výtažek z ostroopestřce marijánského, případně zvýšit dotaci vitaminů skubiny B.
Hezký den S.Ševčíková  
  Zpět  « Předchozí    Další » 
Přihlášení uživatele
Přihlašovací jméno
heslo
Vyhledávání
Z naší fotogalerie
mňamm...
Created by CRS NETCOM 2009
VETCENTRUM Duchek s.r.o., VETERINÁRNÍ NEMOCNICE STODŮLKY, K HÁJŮM 946, 155 00 PRAHA 5, tel.: 251 511 651